۱۳۹۸/۱۰/۰۱
برگزاری مراسم گرامیداشت هفتـه پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، مراسم گرامیداشت هفتـه پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر با حضور هیات رئیسه، اساتید وکارکنان این واحد دانشگاهی در سالن کنفرانس دانشگاه برگزار شد.

حامد محقق نیا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، در این مراسم ضمن خیر مقدم و تبریک هفته پژوهش گفت: به طور کلی دانشگاه همزاد صنعت بوده است و وقتی فلسفه تاسیس دانشگاه را مورد بررسی قرار می دهیم در می یابیم که همزمان و مصادف با انقلاب صنعتی و به جهت حل مشکلات صنعت و جامعه، دانشگاه تاسیس شد ولی با ورود دانشگاه به ایران، از فلسفه وجودی خود فاصله گرفت، دانشگاه آزاد اسلامی یکی از این دست دانشگاه ها بود که به جهت حل مشکلات و رفع موانع در جامعه و صنعت راه اندازی شد و از آن می توان به عنوان موتور پیشران تولید علم و حل کننده نیازها نام برد.

ایشان با اشاره به کاستی های موجود در حوزه پژوهش کشور، در مورد آسیب شناسی پژوهشی در دانشگاه به موضوعات فرد گرایی و فقدان کارگروهی و جمعی در تحقیقات، تدوین مقاله و پایان نامه با رویکرد رفع تکلیف و اخذ مدارک و مدارج علمی، عدم رابطه منطقی و معنادار مراکز علمی با مراکز تولیدی و دستگاههای اجرایی اشاره کردند و تاکید کرد که نظام پایش آزاد که در چارچوب ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده یکی از مهم ترین اقداماتی است که در دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است.

فریدون خضعلی، معاون پژوهشی واحد دانشگاهی نیز در این مراسم گفت: از دیگر کاستی­ها­ی موجود در این حوزه کم بودن اعتبارات پژوهشی یا همان بودجه پژوهشی می باشد و این مسئله نیاز به توجه و بازبینی بیشتر دارد و باید به صورت ویژه به آن نگاه کرد و باید از این اعتبارات بیشتر در فعالیتهای تحقیقاتی استفاده کرد. و در بعد پژوهشی اعضای هیات علمی باید به نسبت نیازهای جامعه تحقیق و بررسی کنند که چه موانع و مشکلاتی در جامعه است و به جهت رفع این مشکلات و نیازها طرح و نظریه بدهند تا در آینده ای نزدیک شاهد جامعه ای رو به رشد و پیشرفته باشیم.

خضعلی بر ضرورت کنترل بیشتر در حوزه پژوهش تاکید کرد و گفت: پژوهش ها در کشور باید هدفمند و اثر بخش باشند و برای رسیدن به این هدف باید سیاستگذاری صحیح در حوزه پژوهش صورت پذیرد و از افراد توانمند در این خصوص استفاده شود و برای ایجاد درآمد باید زیرساختها را تقویت کرده و تجهیزات لازم در اختیار حوزه ها قرار گیرد.

معاون پژوهشی واحد امیدیه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید چالشها و ابر چالشهای موجود در کشور را بررسی کرده و طرح موضوع نماید و انتظار می رود که دانشجویان تحصیلات تکمیلی با مراجعه به سامانه پایش آزاد و انتخاب موضوع از این سامانه، با تحقیق و پژوهش در این زمینه و با توجه به شعار پژوهشی امسال( پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین، رونق تولید ) به نتیجه ای با اثر مثبت برسند که مطمئناً به فناوری کشور کمک کرده و به رونق تولید سرعت می بخشد.

در پایان این مراسم با اهدای لوح از پژوهشگران برتر واحد امیدیه( محمد آبدیده عضو هیات علمی گروه نفت و زهره سعادتی عضو هیات علمی گروه شیمی)، و حمیدرضا بهور و سید فخرالدین واحدی مهر، کتابداران کتابخانه سید عبداله حسینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه تقدیر شد.