عنوان : ترجمه و چاپ دو كتاب توسط عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
 ۱۳۹۷/۱۱/۲۹

ترجمه و چاپ  دو کتاب توسط عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

دو کتاب با عنوان‌های« مبانی روش‌های مغناطیسی در ژئوفیزیک» و « روش‌های تحلیل داده‌های لرزه‌ای در اکتشاف هیدروکربن‌ها» توسط اسداله جوع­عطا بیرمی عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، ترجمه و از سوی انتشارات کتاب آموزگار به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، اسداله جوع‌عطا بیرمی کتاب‌ مبانی روش‌های مغناطیسی در ژئوفیزیک را در هفت فصل و کتاب روش‌های تحلیل داده‌های لرزه‌ای در اکتشاف هیدروکربن‌ها را در چهارده فصل ترجمه کرد.

جوع‌عطا بیرمی در خصوص کتاب مبانی روش‌های مغناطیسی در ژئوفیزیک گفت: روش‌های مغناطیسی کاربرد گسترده‌ای در اکتشافات، مهندسی، ژئوفیزیک درون‌چاهی و ژئوفیزیک جهانی دارند و هدف این کتاب بررسی مبانی فیزیکی و ریاضیاتی این روش­ها است بدون اینکه به حوزه کاربرد آنها پرداخته شود.

همچنین ایشان گفت که این کتاب مشتمل بر هفت فصل است که در این  فصول به بررسی میدان مغناطیسی، کاربرد روش‌های مغناطیسی، نظریه میدان مغناطیسی در حضور ماده مغناطیسی، میدان مغناطیسی زمین، مواد مغناطیسی و ابزارهای اندازه‌گیری میدان‌های مغناطیسی پرداخته شده است. در انتهای این کتاب پیوستی وجود دارد که نقش مهم روش‌های مغناطیسی در گسترش نظریه زمین‌ساخت صفحه­ای را توضیح می­دهد.

« روش­های تحلیل داده­های لرزه­ای در اکتشاف هیدروکربن­ها» عنوان دومین کتابی است که توسط اسداله جوع­عطا بیرمی با همکاری سیدنورالدین حسینی دیگر عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، ترجمه و از سوی انتشارات کتاب آموزگار به چاپ رسید.

جوع­عطا بیرمی در خصوص این کتاب نیز گفت: لرزه­نگاری از جمله روش­های ژئوفیزیک کاربردی است که در مطالعه و اکتشاف منابع نفت و گاز گسترش زیادی یافته است. توانایی این روش تا اندازه­ای است که بیشترین مطالعات ژئوفیزیک اکتشافی به کاوش­های لرزه­نگاری و به ویژه لرزه­نگاری مخازن نفت و گاز اختصاص یافته است. داده­های لرزه­نگاری علاوه بر اینکه ابزار مناسبی برای اکتشاف نفت و گاز است، ابزار مهم و توانمندی برای توسعه میدان­های نفت و گاز و نیز پایش تولید آنها است. با توجه به اهمیت این داده­ها در صنایع نفت و گاز، محققین باید درک روشنی از این داده­ها داشته باشند که این کتاب مرجع مناسبی است که خواننده را از مراحل ابتدایی و مقدماتی به مراحل تخصصی و کارشناسانه روش­های تحلیل داده‌های لرزه­ای در اکتشاف هیدروکربن­ها رهنمون می­کند.

ایشان در خصوص مطالب مندرج در این کتاب گفت: کتاب در چهارده فصل مشتمل بر مبانی زمین‌شناسی نفت، انتشار امواج لرزه‌ای، اکتشاف لرزه‌ای، شناخت نوفه‌های لرزه‌ای، پردازش داده‌های لرزه‌ای و روش‌شناسی تفسیر لرزه‌ای تنظیم شده است. ایشان مطالعۀ این کتاب پژوهشی و کاربردی را به تمام دانشجویان، دانش‌آموختگان و محققینی که در زمینۀ اکتشاف نفت و گاز فعالیت دارند، توصیه نمود.

5.1.0.0